Горана Баланчевић
ЉУБИЧАСТА БАЈКА
по тексту "Краљевство јоргована"
Адаптација текста и режија: Миодраг ДИНУЛОВИЋ
 
Сценограф и израда лутака: Благовеста ВАСИЛИЈЕВА
Костимограф: Сенка РАНОСАВЉЕВИЋ
Композитор: Драгослав ТАНАСКОВИЋ
Сценски покрет-кореографија: Вера ОБРАДОВИЋ
Видео рад: Живота ЈЕВТИЋ
 
УЛОГЕ:
Краљ Урош: Никола МИЛОЈЕВИЋ
Краљица Јелена: Светлана МИЛЕНКОВИЋ
Свевидиша: Зоран ЦЕРОВИНА
Грубиша: Предраг ПАВЛОВИЋ
Веселин- мали Милутин: Стефан МИЛИКИЋ
Мари: Милена ЈОВАШЕВИЋ
Дворкиња-Ђурђа-Сељанка- Кристина ЈЕВТОВИЋ
Дворјанин-Мали Драгутин-Сељак- Владимир ЈОВАНОВИЋ
 
Трајање представе 50 минута - препоручени узраст 6+
 
Сезона 2017/18. Премијера 236.
датум премијере 05.10.2017.г.
 
ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДЕ
10.Фестивал МАЛИ ЈОАКИМ - Крушевац 2017.г.
Награда Мали Јоаким за драмски текст- Горани БАЛАНЧЕВИЋ
Специјална награда Мали Јоаким колективну игру
 
О ПРЕДСТАВИ
Прича о љубави српског Краља Уроша Немањића и француске принцезе Јелене Анжујске,касније краљице српске Јелене, испричана језиком бајке и сценске магије прави је празник за мале, али и велике гледаоце. Лирска комедија која нас подсећа на славне јунаке наше прошлости, отвориће и питања о томе колико смо спремни да отворимо срце и ум према нечему што нам је страно и непознато. 
 
Рођена је у Краљеву 1988. Завршила је драматургију на Факултету драмских уметности у Београду.За радио Београд 2 писала је адаптацију приповетке „ Они“ Борисава Боре Станковића,а њен сценарио за централну манифестацију РАДОСТИ ЕВРОПЕ под називом Књиге су прозор у свет освојио је прво место;Са дипломском драмом са сонговима „Огвожђена“ освојила је награду „Бранислав Нушић“.Представа „Огвожђена“ играна је на сцени Раша Плаовић Народног позоришта у Београду.Са драмом „ Центар за принудно слетање“ победила је на међународном конкурсу МЛАДА БАЛКАНСКА ДРАМА Аутор је адаптације водвиља „ Пиџама за шесторо“ у Краљевачком позоришту, у режији Ненада Гвозденовића.За позориште „ ДАДОВ“ урадила је адаптацију романа „Сањари“,а награду „Бранислав Нушић“ поново је добила за драму „ Преплава“. Њена збирка прича „Дробљење“ награђена је на конкурсу Књижевног клуба Краљево из Фондације др Хранислава Милошевића.Написала је драме за децу: „ Краљевство јоргована“,“Шећерлеме“,“Школа за младе маме“ и објавила књиге:“ Драме“,Дробљење“,Студирање Шаброла/ Терор у сукњи“... За текст представе "Љубичаста бајка" награђена је на фестивалу "Мали Јоаким" у Крушевцу 2017.године.
Миодраг ДИНУЛОВИЋ  / 1973./
Позоришну режију дипломирао 1999.године,на Академији уметности у Београду, у класи професора Бранка Плеше и Александра Фотеза. Остварио преко шездесет режија, међу којима се издвајају представе намењене деци и младима, које су вишеструко награђиване на домаћим и међународним фестивалима.
 
Поред Краљевачког позоришта, представе у његовој режији биле су или су део репертоара Крушевачког позоришта, Народног позоришта Стерија у Вршцу, Позоришта лутака у Нишу, Народног позоришта у Лесковцу, Позоришта Лане у Кикинди, Градског позоришта у Јагодини, Регионалног позоришта у Новом Пазару, Народног позоришта у Кикинди....
 
Стални је редитељ сцене за децу и младе Краљевачког позоришта, којим управља као директор од 2013.године. 
Поред ове, обавља и функцију председника Заједнице професионалних позоришта Србије од децембра 2018.г.
 
Режије у актуелном репертоару 
ОЖАЛОШЋЕНА ФАМИЛИЈА
СЛЕДЕЋИ ИДИОТ
ЉУБИЧАСТА БАЈКА
ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА
ЧУВАРИ ПРИРОДЕ
 
Режије у Краљевачком позоришту
РОГОЊА
МЕЦА И ДЕЦА
НОВОГОДИШЊА ЧУДА
ЗАБОРАВНИ ДЕДА МРАЗ
У ГОСТИМА КОД ДЕДА МРАЗА
ОНИ ЉУДИ
АНЂЕО СА ГРДИЧКЕ КОСЕ
БАЛАДА О ЊИМА

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери