Страхиња БИЧАНИН

Хонорарни члан глумачког ансамбла
 
Рођен 10.03.1991. год у Пећи на Косову и Метохији. Глуму дипломирао 2016. године на драмском одсеку Факултета Уметности, Универзитет у Приштини, у класи професора Јовице Павића.  Годину дана касније завршава мастер са монодрамом ,,Питање'' аутора Живојина Павловића у позоришту ,,Атеље 212“.  
У Краљевачком позоришту тренутно игра у две представе: ,, Ожалошћена фамилија“ по тексту Бранислава Нушића, у режији Миодрага Динуловића и у представи за децу ,,Ивица и Марица“ по тексту Дејана Алексића у режији Александре Ковачевић. Ради као хонорарни сарадник Краљевачког позоришта, Приштинског Народног позоришта и Дорћолског Народног позоршта.
Игра у многим представама, телевизијским серијама и филмовима у Србији и инострансвту.  
Добитник награде СРЕБРНИ ВЕНАЦ за говор поручника Тасића (драма Свети Георгије убива аждаху) на такмичењу у беседништву у Сремској Митровици 2014. године.
Добитник награде ГЛУМАЦ ВЕЧЕРИ за тумачење лика Едгара у представи ,,Play Strindberg’’  Ф. Диренмата на мећународном позоришном фестивалу у Бања Луци KESTENBURG 2017.
Стални члан УДУС-а од 2017. године.

ПРЕДСТАВЕ У АКТУЕЛНОМ РЕПЕРТОАРУ:
 
ИВИЦА И МАРИЦА
 
ПРЕДСТАВЕ У КРАЉЕВАЧКОМ ПОЗОРИШТУ
ОЖАЛОШЋЕНА ФАМИЛИЈА
ГДЕ ЈЕ ИСТИНА
ВИНА И ПИНГВИНА
СМРТ У КУЋИ
ОНИ ЉУДИ
СМРТ У ОКТОБРУ
 

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери