Марк Камелоти
БОИНГ БОИНГ
Адаптација и режија: Ненад ГВОЗДЕНОВИЋ
 
Сценограф: Ана КОЛБЈАНОВА
Костимограф: Јелена ЈАЊАТОВИЋ
Кореограф-сценски покрет: Петар Пјер РАЈКОВИЋ
 
УЛОГЕ:
Елса - Исидора РАЈКОВИЋ
Рафаела - Јасмина ДИМИТРИЈЕВИЋ
Џенет - Катарина ЈАНКОВИЋ
Бернар - Зоран ЦЕРОВИНА
Робер - Младен КНЕЖЕВИЋ
Берта - Светлана МИЛЕНКОВИЋ
 
*копродукција са Књажевско-српским театром Крагујевац
 
сезона 2017/18.  Премијера 237.   
датум премијере: 17.12.2017.г.
 
О ПРЕДСТАВИ
БОИНГ БОИНГ је једна од најигранијих комедија француског комедиографа Марка Камелотија / 1923-2003/. 
Овај текст је премијерно изведен 1962. године на сцени Аполо театра у Лондону,  где  је за седам година изведен невероватних 2.000 пута.   Успех комада сведочи и чињеница да је за 55 година преко 200 пута премијерно приказан на сценама света, а да је чак четири пута екранизован.
Боинг Боинг  је типична комедија ситуације, која у смелој и изузетно духовитој адаптацији Ненада Гвозденовића прераста у распусни каламбур пун неспутаних страсти.
Изванредна глумачка подела, састављена од глумаца обе позоришне куће, заиграна је у водвиљском заплету који из часа у час доноси све више проблема ликовима, а публици и глумцима омогућава радост позоришне игре.
Оригинални текст је ушао у Гинисову књигу рекорда, као најизвођенији и најпопуларнији позоришни комад , док представа БОИНГ БОИНГ наша два позоришта постаје неприкосновени хит за који се већ месецима тражи карта више.

Марк Камолети

( 1923-2003)

Француски комедиограф, написао 40 драма, које су превођене на 18 језика и изведене су професионално у 55 земаља.

Процењује се да је око 20 милиона људи видело његове представе, а 500 милиона је видело снимљене верзије по његовим комадима.

Камелотијеве комедије се баве темама секса,односа и тајни. Одликован је француском Легијом части за допринос позоришту.

Ненад Гвозденовић
/1962.год./
Дипломирани редитељ и дипломирани глумац. Режирао широм Србије / Атеље 212 Београд, Звездара театар Београд, Народно позориште Кикинда…./.  Уместо биографије, тврди да публика треба да погледа представу и да ће јој све бити много јасније.

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери